BEOlsen
Informasjonssikkerhet


e-postadresser



e-postadresser

De fleste e-postleverandører gir e-postadresser med nettleverandørens navn (eks mitt.navn@altibox.net, mitt.navn@hotmail.com for å nevne noen). Gjennom jobben får vi også e-posttjeneste med bedriftsnavnet (mitt.navn@freia.no, mitt.navn@storebrand.no osv.) Privat representerer vi jo hverken nettleveandør eller bedriften, og bruk av disse blir noe feil. Nå kan jo alle bestille egne domener og derved også få en god e-postadresse tilknyttet dette. Det koster gjerne noe penger.
En vesentlig billigere løsning kan være å leie e-postadresse med for eks geografisk eller nøytralt navn.
BEOlsen informasjonssikkerhet er en slik aktør, og tilbyr e-postadresser med geografisk tilknytning. Dog for et begrenset geografisk område. For Hønefoss-patrioter kunne det vært morsomt med for eks ole.hansen@honefoss.net, eller kanskje meg@honefoss.email.

Adresser i følgende domener er tilgjengelig:




Produkt og pris

Det er 2 måter å benytte e-postadressen på.

  • Som en egen konto hvor du kan både sende og motta post på adressen. Du administrerer selv passord og tilgang, og kan bruke ditt eget e-postprogram. Også tilgang til Web-mail. Pris iht gr A.
  • Som viderekobling, dvs du kan bare motta post på adressen som blir videresendt til en annen adresse du bruker. Pris iht gr B.

For begge grupper kommer et etableringsgegyr på kr 100,- (Alle priser er inkl mva.)

Det er enkelt å bestille, og slik gjør du det:

Bestill e-postadresse ved å klikke her ”Bestill adresse”. Fyll inn skjemaet med ønsket e-postadresse og om du vil ha egen konto (vil få det dersom det er ledig og passende).

Du vil først få en bekreftelse som må re-bekreftes for å verifisere informasjon. Du får deretter tilsendt en avtale som gir nødvendig informasjon om e-postadressen og betaling.

Du godtar avtalen ved å betale nevnte gebyr og årsavgift iht avtalen. E-postadresse og konto kobles opp når avtalen er godtatt.

Avtalen fornyes årlig ved å betale årsavgiften. Dersom årsavgiften ikke betales, annulleres avtalen.



Driftsmeldinger fra Domeneshop

Driftsmeldinger eldre enn 1 mnd vises ikke med mindre de fremdeles er relevant.

25.10.2015 kl 15:29: Stabilitetsproblemer på en webserver løst
Problemet med webserveren er rettet, og vært stabile den siste timen. Alle tjenester skal fungere som normalt.

25.10.2015 kl 13:45: Stabilitetsproblemer på en webserver
Vi opplever for tiden noe ustabilitet på en av våre webservere. Vi jobber med å finne en løsning på dette.

22.10.2015 kl 17:13: Joomla! 3.4.5 - Kritisk sikkerhetsoppdatering
Joomla! har nettopp sluppet versjon 3.4.5, som er en kritisk sikkerhetsoppdatering. Sikkerhetshullene i 3.4.4 og eldre kan utnyttes utenfra for full kontroll over Joomla!-baserte websider. Alle kunder med Joomla! 3 må derfor oppgradere umiddelbart. Kilde: joomla.org

05.10.2015 kl 16:29: Vedlikehold fullført
Vedlikeholdet på stat.domeneshop.no og test.domeneshop.no var fullført rundt 15:40, og tjenestene kjører som normalt.

05.10.2015 kl 12:02: Vedlikehold på stat.domeneshop.no og test.domeneshop.no
Vi vil utføre vedlikehold på stat.domeneshop.no og test.domeneshop.no fra klokken 13:00 i dag. Tjenestene antas å være utilgjengelig inntil 3 timer.

30.09.2015 kl 16:03: Webmail-problemer i ettermiddag
En av våre webmail-tjenere hadde problemer i ettermiddag fra ca. kl. 14:30 til 16:00, da problemene ble løst av tekniker. Vi beklager ulempen problemene har medført, og tiden det tok å løse det.

27.09.2015 kl 09:35: Nedetid www.domeneshop.no idag
www.domeneshop.no var nede pga. tekniske problemer idag fra ca. kl. 09:10 til 09:35, da problemene ble rettet av tekniker. Vi beklager ulempene nedetiden har medført.

16.09.2015 kl 09:04: WordPress 4.3.1 - sikkerhetsoppdatering
WordPress 4.3.1 er ute som sikkerhetsoppdatering. 3.8, 3.9, 4.0, 4.1 og 4.2 er også sikkerhetsoppdatert. Tidligere versjoner er sårbare, oppdater nå! Vi minner om at WordPress eldre enn 4.3 ikke støttes offisielt av WordPress, og anbefaler oppdatering til 4.3 selv om det kom sikkerhetsoppdatering til eldre utgaver denne gangen. Kilde: wordpress.org

20.08.2015 kl 11:41: Drupal - sikkerhetsoppdatering
Drupal har kommet med versjon 6.37 og 7.39, som er kritisk viktige sikkerhetsoppdateringer for tidligere versjoner. Alle tidligere versjoner må oppdateres umiddelbart.
Kilde: drupal.org

04.08.2015 kl 14:59: WordPress 4.2.4 - sikkerhetsoppdatering
WordPress er ute i versjon 4.2.4, som er kritisk viktige sikkerhetsoppdatering. Alle tidligere versjoner er sårbare, og må oppdateres umiddelbart.
Denne gangen ser det ikke ut til at WordPress fikser eldre utgaver, og disse anses derfor som forlatt av WP. Har du WordPress 3.9, 4.0, 4.1 eller eldre, oppgrader til 4.2.4 nå!
Kilde: wordpress.org

23.01.2015: Oppgrader til PHP 5.5 selv
Vi har åpnet for selvbetjent oppgradering fra PHP 5.3 til 5.5.
PHP 5.5 er bl.a. nødvendig for å bruke Joomla! 3.3 hos oss.
Oppgradering gjøres via Webhotell-fanen i kontrollpanelet, og medfører ingen kostnader.
Kunder med dedikert IP-adresse eller hvor vi har aktivert SSL, må få assistanse fra kundeservice.

21.01.2015 kl 14:48: Offisiell støtte for Joomla 2.5 er avsluttet
Offisiell støtte for Joomla 2.5 ble avsluttet 31.12.2014. Dette betyr at det ikke vil bli utgitt flere offisielle feilrettinger, funksjoner eller sikkerhetsoppdateringer for 2.5-serien. Etter 31.12.2014 vil nettsiden din fremdeles fungere, men du må nå begynne å planlegge oppgradering til Joomla 3.3. Sikkerhet og forbedret funksjonalitet er gode nok argumenter til å ikke la dette vente på seg. Les mer om hvordan du oppgraderer/migrerer i våre Spørsmål og svar.

02.10.2014 kl 09:30: Joomla! - kritisk sikkerhetsoppdatering
Joomla! publiserte i går kveld følgende sikkerhetsoppdateringer, alle Joomla!-brukere må oppdatere umiddelbart, da sikkerhetshullene gir ubegrenset tilgang til websider basert på tidligere Joomla!-utgaver.

- 2.5.27
- 3.2.7
- 3.3.6 (kun aktuell for PHP 5.5-kunder)

Usikre Joomla!-utgaver
Følgende Joomla!-utgaver må oppdateres til en av de ovenstående versjonene:
- 1.*
- 2.5.0 - 2.5.26
- 3.0.*
- 3.1.*
- 3.2.0 - 3.2.6
- 3.3.0 - 3.3.5

17.09.2014 kl 17:10: WordPress-plugins med kritiske sikkerhetshull utnyttes aktivt
Datakriminelle har i det siste hatt stor aktivitet rettet mot utdaterte WordPress-plugins, og disse er ofte en del av themes. Vi minner om at det er viktig at du oppdaterer plugins og themes ofte, og sjekker at det ikke har kommet uvedkommende WordPress-brukere.
I det siste har aktiviteten vært spesielt rettet mot:
- Slider Revolution
- TimThumb
På basis av den dårlige sikkerhetshistorikken, anbefaler vi å ikke bruke disse pluginene. Disse pluginene følger gjerne med i themes og andre plugins for WordPress, så selv om du ikke har aktivt installert disse pluginene, kan et theme eller annen plugin ha gjort det for deg. Disse themene og pluginene bør du også unngå. Disse pluginene har fikset de kjente sikkerhetshullene for flere måneder siden, men for å få fiksen inn i din WordPress, så må du ofte oppdatere selv, helt manuelt. Du bør også gå gjennom følgende sjekkliste:
- at du ikke har fått ekstra brukere i din WordPress
- at eksisterende brukere ikke har fått admin-tilgang
- bytt passord på alle dine WordPress-brukere
- bytt gjerne også databasepassord etter at pluginene er oppdatert
- at selve WordPress er oppdatert


Hjemmesider

BEOlsen Informasjonssikkerhet kan utvikle og vedlikeholde enkle hjemmesider.

Det er enkelt å bestille, og slik gjør du det:

  • Kontakt BEO-infosikkerhet som vil informere nærmere om framgangsmåte, og sammen med kunden finne fram til egnet domenenavn og utkast til hjemmesiden.
  • Domenenavn og webhotell bestilles hos en registrar.
  • BEOlsen informasjonssikkerhet gis tilgang til domenet for design og vedlikehold av hjemmeside.
  • Etablering og endring av hjemmeside skal godkjennes av eier før den publiseres.
  • BEOlsen Informasjonssikkerhet benytter ikke Joomla eller andre webside-generatorer, men benytter en enkel teksteditor til programmering. Det vil ikke finnes programlinjer som gjør det enkelt for en utenforstående å hacke seg inn på siden.

Kunden får både hjemmeside og ønsket antall e-postadresser med samme domenenavn (eks www.mittdomene.no og mitt.navn@mittdomene.no). I tillegg vil innholdet på hjemmesiden bli vurdert sikkerhetsmessig med hensyn til sensitiv informasjon etc.


Priser

Etablering av domene:

Avhengig av toppdomenet (.no .com .org .net osv) og størrelse på webhotell, vil prisen kunne variere fra ca kr 150 - 750 pr år.

Etablering av hjemmeside:

Fra kr 2000,- til 10000,- avhengig av omfang og kompleksitet.

Vedlikehold/endring:

Fra kr 0,- - 300,- pr gang, avhengig av omfang. Maks 1000,- pr år

Alle priser avtales med kunden.

BEOlsen Informasjonssikkerhet forbeholder seg retten til eierskap av hjemmesidens layout og design. Dvs at kunden ikke fritt kan gjenbruke sidens oppsett i andre sammenhenger.

Alle forhold reguleres gjennom avtaler.

Eksempler på hjemmesider i 3-5000 kroners klassen:

www.eielivetselv.no
www.helseinvestering.org
www.beo-infosikkerhet.no
www.kurslokaler.org
www.beolsen.no


(c) Birger E Olsen 2013
Oppdatert nov 2015